סריקת תמונות היא תהליך שבו אנו לוקחים תמונה מפורמט אחד ומעבירים אותו לפורמט אחר. באמצעות תוכנה או סורק התמונה מועתקת למערכת ומועברת למכשיר השני בפורמט הייעודי לו. כך למשל ניתן יהיה לסרוק תמונות פוטו רגילות למחשב או לתוכנת מחשב מיוחדת לצורך עריכה או פיתוח. ניתן יהיה להשתמש באפליקציות או גאדג'טים מיוחדים כדי לסרוק את התמונות באופן ידני בבית או באופן מקצועי, תוך עריכה מהירה ושיפור החדות שלהן. ניתן יהיה להשתמש באפליקציות מסוימות לא רק לסריקת התמונה ועריכתה אלא גם לשיתוף מהיר שלה ברשתות החברתיות או העלאת התמונות לגיבוי בענן. איך נמצא את הגאדג'טים האלה לסריקת תמונות? הנה כמה טיפים לעשות זאת.
טיפים למציאת גאדג'טים לסריקת תמונות:
- שאלו חברים – התייעצו עם חברים. במעגל החברים הקרוב סביר להניח שיהיה מישהו שיכיר אפליקציה או גאדג'ט כזה או אחר שעשוי להתאים לכם לסריקת תמונות בצורה איכותית.
- בדקו בקבוצות דיון בפייסבוק – ישנן קבוצות דיון בפייסבוק בנוגע לצילום, לפיתוח תמונות, לצילום תמונות וקבוצות של אוהבי גאדג'טים ומומחי גאדג'טים שונים – התייעצו בקבוצות הללו.
- רשמו בגוגל – היכנסו למנוע החיפוש של גוגל ורשמו "גאדג'טים לסריקת תמונות" סביר להניח שאם תיכנסו ל10-20 תוצאות הראשונות תכירו לא מעט גאדג'טים ואפליקציות לסריקת תמונות.
- היכנסו לאתרים ובלוגים בנושאים גאדג'טים – בתוך כל אתר כזה שיש בו תוכן רב סביר להניח שתמצאו זכוכית מגדלת באחד התפריטים המאפשרת חיפוש מהיר לפי ביטוי מפתח. חפשו באתרים כאלה סריקת תמונות ואולי תמצאו כמה תוצאות מעניינות.
- שאלו אנשי מקצוע בתחום הפוטו – אנשי מקצוע העוסקים בתחום במשרה מלאה ייתכן ונחשפו ואפילו יותר מפעם אחת לגאדג'ט כזה או אחר לפיתוח או סריקת תמונות.
- שאלו את הילדים שלכם – הם בקיאים יותר מכם בעולם הגאדג'טים והטכנולוגיה. ייתכן והפתרון אצלם.
- בדקו באפ סטור/גוגל פליי – בהתאם לסוג המכשיר שלכם – היכנסו לחנות האפליקציות ופשוט בצעו חיפוש לביטוי סריקת תמונות. בדקו את האפשרויות והתכונות של האפליקציות ובחרו את המתאימה ביותר עבורכם.
היתרון של גאדג'טים ואפליקציות לסריקת תמונות:
מכונות סריקה עשויות לעלות אלפי שקלים ויותר ככל שהמכונה נחשבת למקצועית ומתקדמת יותר. לאלה מכם שרוצים לבצע את הסריקה לבד, לחסוך בעלויות ויכולים גם להסתפק באיכות טובה ולא מעולה של התמונות הסרוקות – יכולים לעשות זאת באמצעות גאדג'טים או אפליקציות שונות. ניתן יהיה לשאת את הגאדג'טים האלה ממקום למקום, הם אינם תופסים שטח אחסון רב (או במקרה של אפליקציות אינן תופסות מקום פיזי כלל) ונוחות מאוד לשימוש.
את התמונות הנסרקות תוכלו להעביר למחשב או לאינטרנט בקלות רבה ובמהירות. כדאי לגבות אותן על דיסקאונקי או הארד דיסק חיצוני וכן לגבות אותן בשירותי אחסון בענן (כמו גוגל דרייב למשל המציע עד 15 GB בחינם) ולהעבירן לתצוגה באמצעות המחשב או הסמארטפון שלכם.